Enerji Verimliliği Etkinliği

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede, Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak  08-14 Ocak 2024 tarihleri arasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası Kapsamında 11.01.2024 tarihinde Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Lise öğrencileri ve öğretmenlerine enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması konulu seminer düzenlenmiştir.  Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Mithat ELÇİÇEK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Abdulgani GÖZ, Yüksekokulumuzun Elektrik ve Enerji Teknolojisi Bölümünden Öğr. Gör. Ebuzer CENGİZ, Makine Teknolojisi Bölümünden Öğr. Gör. Abdulkadir ÖZCAN ve İnşaat Teknolojisi Bölümünden Öğr. Gör. Ersin AYHAN İle Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Engin ÖZARPACI ve Müdür Yardımcısı İrfan ALYANAK hocalarımıza teşekkür ederiz.

Öğr. Gör. TUBA BALCI /
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu